Spolek Vaši lékárníci umožňuje získávat důležité informace přes sociální sítě

Vaši lékárníci jsou od zřízení twitterového účtu @VasiLekarnici velmi aktivními přispěvateli do odborných i veřejných diskuzí o veškerém dění kolem lékáren a léků. Tímto rychlým způsobem lze reagovat na dezinformace, které se v tomto odvětví šíří nebo naopak velmi prakticky pomáhat i s konkrétními problémy.

“Na základě informací na našem twitterovém účtu se nám například podařilo zjistit, že došlo k výpadku elektronických receptů, což následně potvrdily příslušné státní instituce a každý, kdo nás sleduje si tak mohl ušetřit spoustu času při zajišťování léků,” uvádí příklad využití sociálních sítí magistr Filip Škarda z lékárny U bílého lva.

Tento typ sociálních sítí je tedy možné využít i k okamžitým dotazům o obecné problematice lékáren, poplatcích nebo také faktům o zavedených systémech v okolních zemích. Jen konzultace o lécích pro konkrétní osoby není možné poskytovat, ovšem je možno odkázat dotazujícího na návštěvu nejbližší kamenné lékárny s odbornou obsluhou.

Mgr. Aleš Nedopil, mob.: 608 453 393, nedopil@msml.cz
Mgr. David Gregor, mob.: 776 313 140, gregor@msml.cz